Begränsningskabel hos TrädgårdSmart

Begränsningskabel till robotgräsklippare

Begränsningskabel till robotgräsklippare: “Automatiska gräsklippare (engelska: automower) klipper gräs inom anvisat område som begränsas av en kabel med en svag radiosignal. Roboten uppfattar signalen som ett osynligt staket och rör sig inte utanför begränsningskabeln.” Källa: Wikipedia.

Begränsningskabeln till robotgräsklipparen fungerar således som en signalkabel till roboten och används både som kantkabel och guidekabel. Kantkabeln eller avgränsningskabeln utgör som en inhägnad för robotgräsklipparen och formar det osynliga staketet till gräsklipparen. Inom avgränsningen kommer robotgräsklipparen att fungera under förutsättning att kabeln är intakt och sammanhängande utan kabelbrott.

Är begränsningskabeln av eller om den inte är ansluten till basstationen så kommer robotgräsklipparen att indikera att den inte har någon signal med felmeddelande, “ingen slingsignal” och kabelbrottet måste då åtgärdas för att gräsklipparen ska återigen kunna fungera.

Signalkabel - en jättelik radioantenn

Det är bra att känna till att begränsningskabeln är en signalkabel och blir som en jättelik radioantenn. Det gör att robotgräsklipparen blir extra känslig för att bli utslagen i samband med ett åskoväder.

Koppla alltid ur kabeln från laddningsstationen och bryt strömmen till robotgräsklipparen vid åskoväder. Läs mer hur du skyddar din robotgräsklippare i samband med åskoväder.

Guidekabelns funktion

En guidekabel används för att leda in en Husqvarna Automower till sin basstation för laddning. Guidekabeln dras rakt ut från laddstationen och bort till en bortre ända av gräsytan där den kopplas ihop med kantkabeln med ett skarvdon. Husqvarnas använder guidekabel till sina övriga varumärken som Gardena och Worx Landroid. Guidekabeln ansluts till laddningsstationen med en speciell anslutningskontakt som passar till stationens stift.

Robomow robotgräsklippare tar sig tillbaka till robotgräsklipparens basstation för laddning med en annan teknik. Den går tillbaka till sin basstation med hjälp av kantkabeln som guidekabel.

Kvalitet på begränsningskabeln

Vi på TrädgårdSmart erbjuder dig ett brett utbud på hög kvalitet på begränsningskabel till robotgräsklippare för att tillgodose dina behov och önskemål. Vi är unika i på det sätt att vi ger dig en valmöjlighet till vilken kvalitet du vill ha på kabeln för att möta ditt behov och dina önskemål som kund.

Vi har kablar för dig där “the best is good enough” till “gör-det-själv”-kabeln. Här nedan listar vi vårt sortiment av våra kvalitetskablar.

TrädgårdSmarts kabelsortiment

"Gör-det-själv"

Robomow kantkabel som vi har i butiken och den kabel som följer med i alla Robomow U-modeller är en kabel med koppartråd som är isolerad med ett tunnare lager av plast.

Kabeln är för dig som vill installera robotgräsklipparen själv.

robomow-begränsningskabel-100-meter-mrk0040a-trädgårdsmart Begränsningskabel till robotgräsklippare

Premiumkabel

TrädgårdSmart installerar Robomow och alla andra fabrikat av robotgräsklippare på marknaden. Husqvarna Automower är en populär gräsklippare som vi installerar. Vi använder oss utav en premiumkabel i alla våra installationer då den passar alla typer av robotgräsklippare så väl som Robomow som Husqvarnas modeller.

En begränsningskabel till robotgräsklippare som passar till de alla fabrikat och modeller.

husqvarna-automower-begränsningskabel Begränsningskabel till robotgräsklippare

Robomow premium

Vi erbjuder även Robomow originalkabel mot ett pristillägg. Den har samma kopparkärna som till “gör-det-själv”-kabeln men har en mycket kraftigare isolering. Den tjockare isoleringen av kabeln vilket gör att den är både kraftigare och går inte av lika lätt som den tunnare “gör-det-själv”-kabeln.

Robomow-begränsningskabel Begränsningskabel till robotgräsklippare

Säkerhetskabel

Till de kunder med behov av högre kvalitet på begränsningskabeln erbjuder vi en mantlad isolerad begränsningskabel. Det är en kabel som tål tuffare tag och tål att bli utsatt för gnagare och spadar.

säkerhetskabel-trädgårdsmart Begränsningskabel till robotgräsklippare

Extrem säkerhet

Ta en isolerad premiumkabel, mantla den för att få en säkerhetskabel för att slutligen lägga på ett kraftigt lager med isolerat plasthölje, och då får du en eXtrem Safety kabel av högsta kvalitet som är den bästa på marknaden. Diameter på 3,8 mm.

Sorkar och spadar går bet på den här begränsningskabeln precis som säkerhetskabeln. Skillnaden är den att det yttre skyddsskalet gör den kraftigare och också extremt beständig mot korrosion.  

Det här är en kabel för utsatta ytor som offentliga miljöer, företag och för dig där bara det bästa duger.

eXtrem-säkerhetskabel-trädgårdsmart-profil Begränsningskabel till robotgräsklippare
eXtrem-säkerhetskabel-trädgårdsmart Begränsningskabel till robotgräsklippare

Super extrem säkerhet

Super eXtrem Saftey kabel som har samma typ av uppbyggnad på begränsningskabeln som eXtrem Saftey kabel, men det yttre plasthöljdet är tjockare. Total diameter på kabeln är 4,2 mm.

Absolut säkraste begränsningskabeln på marknaden. Det här är en kabel för utsatta ytor som offentliga miljöer, företag och för dig där bara det bästa duger.

eXtrem-säkerhetskabel-trädgårdsmart-profil Begränsningskabel till robotgräsklippare
eXtrem-säkerhetskabel-trädgårdsmart Begränsningskabel till robotgräsklippare
Spela videoklipp

Risker med guidekabel

Som du säkert har listat ut så är det större risk för kabelbrott med en robotgräsklippare där guidekabel används. Guidekabeln ligger ofta utsatt för en risk då den ligger tvärs över tomtens mitt. Det blir ofta ett kabelbrott på guidekabeln i samband med ogräsplockning eller när en vertikalskärare går över gräsmattan. Det är lätt hänt att guidekabeln glöms bort under själva trädgårdsarbetet.

Det är inte bara guidekabeln som är utsatt för kabelbrott utan även själva kantkabeln i samband med skötsel av rabatter, buskar, kantskärning, marktjäle och i värsta fall av sorkar.

Val av begränsningskabel till robotgräsklippare

En begränsningskabel av bättre kvalitet är en väldigt bra investering och som lönar sig i längden. När du anlitar oss för professionell rådgivning av robotgräsklippare så kan du rådgöra oss om vilken kabel som lämpar sig bäst för dina gräsytor.


Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm. Vår snälla Robomow robotgräsklippare håller vår gräsmatta dagligen nyklippt.

0 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.