Bli av med en buske utan att gräva

Published by Robert on

Bli av med en buske utan att gräva

Går det verkligen att bli av med en buske utan att gräva? Att få bort buskar i trädgården själv utan bra verktyg är ett slitgöra jämfört med att ta in vår hjälp eller använda rätta trädgårdsverktyg.

Oavsett om du har fått bort överdelen av busken så måste du få bort buskens gamla rotsystem. I annat fall blir följden att nya rotskott skjuter upp ur marken. Det gör att du inte kommer undan själva grävmomentet. 

Välj ett enklare alternativ och låt oss hjälpa dig med att bli av med busken med buskfräsning. Vi gör det genom att fräsa bort busken med vår stubbfräs som vi normalt använder till att ta bort stubbar med.

Bli av med häck utan att gräva med hjälp av häckfräsning
Bli av med häck utan att gräva med hjälp av häckfräsning.

Innehållsförteckning

Ta bort en buske själv

Du kan ta bort busken själv men du behöver också gräva bort rötterna. Slutligen behöver du sedan transportera bort trädgårdsavfallet såsom växtligheten och rötterna till en återvinningsstation. För borttagningen av busken behöver du ha bra trädgårdsverktyg.

Klä dig bekvämt och använd alltid skyddsutrustning när du arbetar med röjsåg och motorsåg.

Börja med att såga bort buskaget ovan mark. När busken är borta återstår det mest arbetssamma momentet med att ta bort stubbresterna och rötterna. Läs vidare hur du får bort stubbar och rötter på egen hand. Räkna med att arbetet tar någon dag beroende på hur stor häcken är.

Buskfräsning för att bli av buskar

Det smidigaste och enklaste sättet att bli av med buskar är att anlita oss för buskborttagningen. Om du inte redan har fått bort busken kan vi röja bort den åt dig med vår röjsåg eller motorsåg. Vi är kvalificerade för röjsågning och har körkort både röjsåg- och motorsågsarbeten.

Därefter fräser vi bort stubbresterna av busken och dess rötter ner till ca 10 cm djup. Har du för avsikt att plantera något annat än att bara jämna av marken för grässådd så kan vi fräsa ned till 35 cm. På så sätt tar vi bort hela rotsystemet vilket gör att du kan plantera nya plantor.

Använd en dressraka när du jämnar ut gräsmattan gärna med K-dress det resulterar till ett bättre resultat. Dressrakan använder vi själva när vi renoverar gräsmattor

Träresterna som blir av buskfräsningen är flis som kan ligga kvar i marken som fyllnadsmaterial. Därmed behöver du varken forsla bort stubbrester, rötter eller jord utan bara trädgårdsavfallet efter nedtagningen av busken.

Fördelar med att anlita ett proffs
för att bli av med en buske

Prislista för buskfräsning

Vi utför buskfräsning för privatpersoner, bostadsföreningar och företag. Prislistan* här nedan är för privatperson med rätt till rutavdrag. Rutavdrag kan göras på arbetskostnaden. Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej i nedanstående priser.

 • Framkörning och etableringskostnad 650 kr
 • Röjsågning, nedtagning av buske c:a 600 kr

  Priset sätt beroende på storlek på busken.

 • Buskfräsning av stubbar och rötter 1,300 kr

  För stubbfräsning av stubbar <70 cm.

 • Större stubbar > 70 cm 120 kr/dm

  Tillägg för fräsning av större stubbar än >70 cm.

Priset för stubbfräsningen kan komma att påverkas av andra faktorer.

Buskfräsning i Stockholm och Uppsala

TrädgårdSmarts ägare och grundare Robert hjälper dig med att ta bort din buske och stubbar i Stockholm och Uppsala och kringliggande orter. Han har alltid med sig sin rejäla Bandit ZT1855 stubbfräs från sin leverantör Nordicc på sina arbeten bland annat i följande orter:

 • Uppsala
 • Knivsta
 • Norrtälje
 • Hallstavik
 • Bålsta
 • Enköping
 • Solna
 • Järfälla
 • Sollentuna
 • Täby
 • Lidingö
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Österåker
 • Sundbyberg
 • Danderyd
 • Vallentuna
 • Upplands-Bro
 • Vaxholm

För andra orter söder om Stockholm vänligen kontakta Roberts affärspartner Tomas på Gentas. Tomas hjälper dig att bli av med dina stubbar och sköter stubbfräsningen i Huddinge och södra Stockholm.

Roberts bil är fullt utrustad för att ta bort stubbar med stubbfräsning, häckfräsninginstallation av robotgräsklipparegödsling av gräsmattor för att få din gräsmatta i toppskick, och för ogräsbekämpning. Spara pengar på framkörningen och anlita oss för fler av våra tjänster. Flera av tjänsterna är berättigade till rutavdrag.

Ta bort en buske eller ta bort en häck med stubbfräsning

Boka tid för att bli av med busken

Du bokar enkelt en tid med oss för att bli av med busken, stubbar och rötter. Välj en dag och tid som passar dig bäst för att få dina stubbar, häck eller buske borttagen med vår stubbfräs. Reservera en tid redan nu i vår bokningskalender. Vi bekräftar din tid snart därefter.

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågor vi brukar få om buskborttagning.

Vi har både röjsåg och motorsåg för att ta ned buskar. Om inte det skulle räcka så har vi även japanska handsågar och sekatörer med oss.

Vi kan fräsa ned till 30 cm djup vilket räcker för att bli av med hela rotklumpen till busken.

När stubben är borta ska helst inte plantera någon ny planta där den gamla plantan har stått. Eftersom det bildas metangas när trä ruttnar och kan då ta död på de nya rötterna.

Plantera den nya plantan en meter ifrån den gamla plantan.

När stubben är borta från trädgården är det dags att täcka hålet efter stubbortagningen eller plantera någonting nytt i gropen.

Läs mer om stubbfräsning

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än så länge! Snälla var den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart...

Följ oss på sociala medier!

Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget?


Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.