Checklista vid tomtbesiktning för robotgräsklippare

Checklista vid tomtbesiktning av robotgräsklippare

Checklista vid tomtbesiktning inför ett köp av robotgräsklippare

Checklista vid tomtbesiktning, det är en lista som används av våra robotexperter vid deras tomtbesiktningar hos TrädgårdSmarts kunder. Vi använder minneslistan som ett hjälpmedel för både oss och våra kunder när vi gör en professionell rådgivning av robotgräsklippare. Kunden får ett exemplar på sin mail, och vi behåller en kopia som en minnesanteckning. Du kan på egen hand använda nedanstående checklista vid tomtbesiktningen för att slutligen maila den till dig själv.

Checklistan kan med fördel också användas inför en installation av robotgräsklippare. Det är en lista som även är ett bra underlag när du tänker på vilken robotgräsklippare du ska köpa.

Boka rådgivning med en robotexpert

Boka gärna en helt kostnadsfri rådgivning med en av våra robotexperter. På så sätt kan du känna dig helt trygg inför ditt köp av en ny Robomow robotgräsklippare, robotgräsklipparen solo by AL-KO Robolinho eller om du vill ha en din robotgräsklippare av ett annat fabrikat installerad av oss.

Checklista vid tomtbesiktning av robotgräsklippare

Checklista för trådgård och gräsytor

Mobiltelefon
//
Tomtens areal minus byggnader, rabatter, uteplatser, pool och rabatter.
Längd för kantkabel, guidekabel (Automower), inkl. åtgång för öar. Vi beräknar åtgången med ett mäthjul.
Markera det som det som gäller!
Gör en notering om det som avviker och notera våra rekommendationer.
Öar = rabatter, uppstickande stenar, uppstickande rötter, buskar, små träd, pool, dammar, byggnader och sådant som bör skyddas för påkörning (observera att det finns fria passager på 1-1,5 meter mellan ö och kantkabel).
Allt som kan skada robotgräsklipparen och ska skyddas för påkörning bör ligga i en ö.
Huvudzon och delzoner.
En separat klippzon ligger helt separerad från huvudzonen av ett staket, stig, gång eller andra hinder, och där robotgräsklipparen inte kan köra mellan zonerna på egen hand.
Notera avvikelser och notera våra rekommendationer.
35-45% (20-24 grader) inom klippområdet, 15% (8-9 grader) vid tomtgräns (gäller alla fabrikat)
Notera avvikelser och notera våra rekommendationer.
Kontakta din rådgivare om du har några frågor.

Välj rätt robotgräsklippare med vår köpguide

När du har gjort en tomtbesiktning kommer du att få en bättre förståelse för vilken robotgräsklippare som passar till dina gräsytor. För att du sedan komma vidare i urvalsprocessen rekommenderar vi vår köpguide robotgräsklippare för val av modell. Tänk på att vi hjälper dig gärna med både besiktning av tomten och rekommendation av robotgräsklippare.