Enkelt att bli av med stubbar med stubbfräsning

Published by Robert on

Enkelt att bli av med stubbar med stubbfräsning

Det är enkelt att bli av med stubbar med stubbfräsning när du anlitar oss för borttagningen av stubbarna. Vi tar bort dina stubbar med stubbfräsning snabbt och enkelt så att du inte behöver slita ihjäl dig för det tuffa trädgårdsarbetet.

Många hör av sig till oss efter att de har försökt ta bort stubbar själv. De har gett upp sitt mödosamma arbete för att slutligen bokat in en tid för stubbfräsning eftersom arbetet tog längre tid än vad de hade väntat sig.

Bli av med stubbar med stubbfräsning

Miljövänlig stubborttagning

Med stubbfräsning blir du av med dina stubbar helt utan användning av onödiga kemikalier som annars skulle kunna förstöra den biologiska mångfalden. Träflisen kan du återanvända som fyllnadsmaterial eller som marktäckare i rabatter för att hålla ogräset borta.

Vad som kan fräsas bort

Det är inte bara gamla och nya stubbar som vi fräser utan vi kan även ta bort annan oönskat vegetation eller rester av den. Med vår stubbfräs kan vi fräsa bort följande oönskad växtlighet eller rester därav.

Billigare att anlita än att hyra stubbfräs

Du kan hyra en stubbfräs och försöka få bort stubben själv. I regel blir det inte billigare än att anlita oss för stubbfräsningen. Dessutom kommer det att ta dig mer tid i anspråk och arbetet är tungt. Det beror på att de stubbfräsar som finns tillgängliga att hyra är mindre och har sämre kapacitet än den vi arbetar med. 

Vi arbetade tidigare med en sådan typ av stubbfräs som normalt finns att hyra. Den stubbfräsen vi hade i våra maskinparker arbetade på samma sätt som de enklare maskinerna som finns att hyra dock med undantaget att våra fräsar var kraftfullare och hade högre kapacitet. Det dröjde inte länge förrän vi investerade i större maskiner och orsaken var att maskinerna vi hade slet väldigt mycket på våra kroppar.

Att hyra en stubbfräs kostar normal 1,000 – 3,000 kr i maskinhyra per dag beroende på storlek på maskin. Lägg till kostnad för transport, drivmedel till stubbfräsen och byte av sönderslagna fliständer. Sammantaget blir totalkostnaden i sämsta fall det dubbla. Och har du rätt skyddsutrustning?

Slutsatsen blir för många att det lönar sig inte att hyra en stubbfräs. Av den anledningen är det bättre att hyra in oss som professionell stubbfräsare. Vi gör arbetet åt dig till ungefär samma kostnad som det kostar för dig att hyra en stubbfräs. På så sätt sparar du på miljön, ekonomin och framför allt din tid och kropp.

Pris stubbfräsning

Det är flera faktorer som avgör priset för stubbfräsningen. Bredd, höjd och träslag är grundläggande saker som sätter priset för arbetet. Vårt grundpris är baserat på att stubben är max 70 centimeter bred inklusive rotben, 30 centimeter som högst, och fräsdjupet blir cirka 10 cm ner under marknivån.

Om det är en det är en häck som ska tas bort kan det tillkomma en kostnad för nedtagning av häcken med röjsåg. Detsamma gäller det även vid borttagning av en buske. Av oss får du alltid ett kostnadsförslag på stubbfräsnignen innan arbetet påbörjas.

Dyrt att hyra stubbfräs för att bli av med stubbar
Stubbfräs FSI ST20B fanns i våra maskinparker, liknande finns att hyra för ca 2,000 kr/dag.

Fördelar med att anlita
ett proffs för att bli av med stubbar

Stubbfräsning i Stockholm, Uppsala

TrädgårdSmarts ägare och grundare Robert hjälper dig med att ta bort dina stubbar i Stockholm och Uppsala och kringliggande orter. Han har alltid med sig sin rejäla Bandit ZT1855 stubbfräs från sin leverantör Nordicc på sina arbeten bland annat i följande orter:

 • Uppsala
 • Knivsta
 • Norrtälje
 • Hallstavik
 • Bålsta
 • Enköping
 • Solna
 • Järfälla
 • Sollentuna
 • Täby
 • Lidingö
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Österåker
 • Sundbyberg
 • Danderyd
 • Vallentuna
 • Upplands-Bro
 • Vaxholm

För andra orter söder om Stockholm vänligen kontakta Roberts affärspartner Tomas på Gentas. Tomas hjälper dig att bli av med dina stubbar och sköter stubbfräsningen i Huddinge och södra Stockholm.

Roberts bil är fullt utrustad för installation av robotgräsklipparegödsling av gräsmattor för att få din gräsmatta i toppskick, och för ogräsbekämpning. Spara pengar på framköringen och anlita oss för fler av våra tjänster. Flera av tjänsterna är berättigade till rutavdrag.

Stubbfräsning i Stockholm med en Bandit
Stubbfräsning med Bandit ZT1855

Boka tid för att bli av med stubbarna

Du bokar enkelt en tid med oss för att bli av med stubbarna. Välj en dag och tid som passar dig bäst för att få dina stubbar, häck eller buske borttagen med vår stubbfräs. Resvera en tid redan nu i vår bokningskalender. Vi bekräftar din tid snart därefter. 


Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.