Garage till robotgräsklipparen

Published by Robert on

Garage till robotgräsklipparen

Garage till robotgräsklippare

Garage till robotgräsklipparen blir ett fint tak till robotgräsklipparen som skyddar roboten för starkt solljus, regn och roboten får en mer diskret placering på tomten.

Några fördelar med ett garage till din robotgräsklippare
  • Roboten hamnar i skugga och skyddar den från direkt solljus. En svalare temperatur förlänger batteriets livslängd
  • Taket till robotgräsklipparen håller roboten torr när det regnar
  • Skyddar roboten mot smuts
  • Gör roboten mer svårupptäckt för stöld och blir en snygg detalj i trädgården
Garage till robotgräsklipparen
RoboHome till Robomow RS

Bygga ett garage till robotgräsklipparen

Om du inte vill köpa tillverkarens robotgarage kan du istället bygga ett eget hus till robotgräsklipparen med överblivet trallvirke. Gör du en fyrkantig låda och täcker roboten blir konstruktionen en utmärkt vilopall eller ett lågt praktiskt bord att ställa saker på. Det du bör tänka på är att huset blir tillräckligt luftigt med god ventilation så att inte roboten står varmare under taket än om det stod fritt utan hus. Då får det motsatt effekt och kortar livslängden på känslig elektronik.

Om man är riktigt kreativ kan man skapa fantastiska byggnader till robotgräsklipparen. Det är bara tiden och idéerna som begränsar en, men det finns en massa uppslag att hämta från nätet.

Flera idéer på garage hittar du på Pinterest

Eget hus till robotgräsklipparen - att tänka på

Väljer du att bygga ett eget hus till roboten är det mer att tänka på än god ventilation.

  • Åtkomst till laddstationen. Robotgräsklipparens måste kunna ladda under vila och ska kunna dockas ordentligt in mot laddenheten
  • Tillräckligt stor öppning så att roboten inte kolliderar med sidoväggarna när den är på väg in för laddning
  • Lyftbart tak eller som går att lyfta bort. För att lätt kunna komma åt såväl menyn på klipparen som laddstationen
  • Placera huset över basstationen och på basstationens ursprungliga plats 

God investering med ett garage

Ett annat enkelt sätt att sätta ett tak över robotgräsklipparen är att köpa ett färdigt hus till den. Ett garage till din Robomow blir en god investering och du förlänger livslängden på både elektronik och robotklipparens batteri.

Ta extra bra hand om din robotgräsklippare från Robomow med ett garage till robotgräsklipparen. Med Robomows tillbehör RoboHome garage skyddar du din robot mot solljus och regn, så att den alltid är ren och redo att klippa ditt gräs.

Fler tips på tillbehör till robotgräsklipparen

Köpguide robotgräsklippare Robomow RX

Vinn en robotgräsklippare

Vinn en robotgräsklippare Nu kan du enkelt ta hem och vinna en robotgräsklippare utan någon större ansträngning. Hjälp TrädgårdSmart att synas bättre på internet. Alla som köper en dressraka från TrädgårdSmart är med i utlottningen

Läs mer »

Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

1 Comment

Comments are closed.

Boka ett fritt hembesök

Du bokar snabbt och enkelt en tid i vårt bokningssytem.