GräsmatteBoost

GräsmatteBoost är en gödslingstjänst för de kunder som vill hålla sina gräsmattor i toppskick. För att hålla en gräsmatta sprakande grön hela växtsäsongen behöver den mycket näring, mineraler, vatten och luft. Av den anledningen är det viktigt att gödsla gräsmattan regelbundet med gräsmattegödsel minst fyra gånger per växtsäsong och gärna med en femte giv innan snön faller ned.

Ge din gräsmatta GräsmatteBoost minst fyra gånger under växtsäsongen för att hålla den tät och fin. Flytande vårgödselmixen lägger vi ut långt innan det är möjligt med granulat för att på så sätt hjälpa gräset att komma igång med tillväxten. Det gör att gräsplantan får ett försprång med sin tillväxt innan ogräset kommer igång. 

Den näringskrävande gräsmattan behöver sedan två stärkande gödslingar under sommaren vilket håller gräset frisk och stark. Växtsäsongen avslutas med en sista höstgödsling och eventuell vintergödsling* innan snön faller ned. Höstgödslingen stärker gräset för slitage och vinterskador samt gör att gräsmattan kommer igång snabbare senare på våren.

* Vintergödsling tar död på mossa samt stärker gräset inför vintern samt gör att växtplantan kommer igång snabbare på våren.

Höjdpunkter med GräsmatteBoost

Gödselschema för gräsmattan

Gräsvårdprogram GräsmatteBoost

Om du önskar hålla gräsmattan lika fin som en golfgreen är det viktigt att du gödslar, luftar med en gräsmatteluftare, stödsår och dressar den regelbundet. Det gör att du kan hålla gräsmattan sprakande grön, motståndskraftig mot sjukdomar, tät och frodig. 

För den absolut kräsna gräsmattenörden har vi ett exklusivt vårdprogram till din gräsmatta som går under begreppet GräsmatteBoost. Programmet är framtagen tillsammans med vår samarbetspartner lndigrow som är en tillverkare av näringsprodukter för golf, fotboll, jordbruk och trädgårdsodling.

Gödslingsprogrammet  till gräsmattan är anpassad till vilken tid på växtsäsongen som den sprids ut. GräsmatteBoosten innehåller en väl avvägd blandning av flytande gödsel full med mineraler och viktig näring som gräset behöver samt toppad med långtidsverkande granulat som dessutom är med hummussyra

Ett komplett program med fyra till fem behandlingar som varar över hela växtsäsongen.

Med GräsmatteBoost håller du en gräsmatta på en hög nivå som gör dina grannar gröna av avund.

Vår maskinpark för att utföra tjänsten

Spridare för flytande gödsel
Spridare för flytande gödsel och färg
Spridare för gödsel
Spridare för gödselgranulat och vätmedel
Såmaskin för gräsfrö
Såmaskin för jämn sådd av gräsfrö
Verktyg som luftar gräsmattan.
Hålpipsluftare för luftning av gräsmatta (tillval)

De produkter vi använder i vårt program

Vår

GräsmatteBoost Vårmix

Genom att applicera GräsmatteBoost Vårmix ger du din gräsmatta en bra start på våren. Vårmixen är sammansatt av viktiga mineraler och näringsämnen som snabbt får igång gräsmattans växtlighet och göra den motståndskraftig. Tänk på att gräsmattor är extra känsliga under våren och mer mottaglig för sjukdomar så av den anledningen är det extra viktigt med vårgödslingen.

Den mix vi lägger ut är helt flytande vilket gör att gräsplantan tar upp alla näring via sitt bladverk. Det innebär att gräsplantan kan tillgodogöra sig näringsupptaget vid lägre jordtemperatur på 5 grader  jämfört med att lägga ut granulat som görs vid en jordtemperatur på 10 grader. Tidig tillväxt av gräset hämmar tillväxt av ogräs i gräsmattan.

Den gröna spårfärgen i vårmixen gör att UV-upptaget förbättras vilket är särskilt viktigt på våren för att påskynda grästillväxten.

Höjdpunkter med Vårmixen

Innehåll GräsmatteBoost Vårmix

Gödslad gräsmatta med gräsmattegödsel
Bilder på samma gräsmatta med 18 dagars mellanrum efter vårgödsling (bild Robert gräsmatta april/maj)
sommar

GräsmatteBoost Sommarmix

En gräsmatta behöver mycket näring och det är viktigt att man gödslar regelbundet för att hålla den i toppskick. Med GräsmatteBoost Sommarmix håller du gräsmattan frisk och sprakande grön under hela sommaren. 

Rätt gödslad och stödsådd gräsmatta gör att gräset trycker undan ogräset och därmed får gräset ett övertag. Vår sommarmix tar din gräsmatta till en helt annan nivå än vad många av dina grannar kan ens drömma om.

Sommarmixen lägger vi ut två gånger varav vid den första given stödsår vi under maj då det är fuktigt. För att få ut maximal groddeffekt av gräsfröna så rekommenderar vi toppdressning av gräsmattan för att på så sätt mylla ned gräsfröna. När gräsfrön sprids ut direkt på marken utan toppdress gror bara ca 40-50 % av fröna.

Höjdpunkter med Sommarmixen

höst

GräsmatteBoost Höstmix

En gräsmatta är som allra känsligast under vintersäsongen i och med det är den sista gödslingen viktig. Förutom att gräset stärks inför slitage och vinterskador så ger höstgödslingen också en bra start innan nästa växtsäsong drar igång. Med GräsmatteBoost Höstmix ger du din gräsmatta alla mineraler och näringsämnen som stärker din gräsmatta inför en tuff vinter.

Under augusti – september är det den bästa tiden för toppdressning då det är mer fuktigt. Ett skyddande lager av toppdress förhindrar att gräsfröna blir till fågelmat och gynnar att gräset ska kunna gro bättre än om de läggs ut direkt på marken. K-dressen som vi lägger ut är rik på sand och mylla vilket gör att mindre ojämnheter jämnas av.

Höjdpunkter med Höstmixen

vinter

GräsmatteBoost Vintermix

Genom att gödsla på senhösten gör att gräset lagrar kolhydrater i sina stjälkar, utlöpare och jordstam. Gräset får en reserv av kolhydrater som gör att din gräsmatta står emot slitage och sjukdomar över vintern. Kolhydratsreserven fungerar också som en energikälla för rötter och rotskott till våren vilket snabbar på grästillväxten.

Slutligen ger gödsling på senhösten bättre färg över vintern och förstärkt grön färg nästa vår.

Höjdpunkter med Vintermixen

Premium
3,490kr*
4 behandlingar
 • Flytande vårgödsel
 • Flytande sommargödsel + Granulat + Stödsådd
 • Flytande sommargödsel + Granulat
 • Flytande höstgödsel + Granulat + Stödsådd


 • Tillval:
  + Granulerat Vätmedel
  + Luftning
  + Toppdressning
Premium Plus Extra
6,990kr*
5 behandlingar + dressing
 • Flytande vårgödsel
 • Flytande sommargödsel + Granulat + Stödsådd
 • Flytande sommargödsel + Granulat
 • Flytande höstgödsel + Granulat + Stödsådd + Toppdressning
 • Vintergödsel med granulat
 • Jordprovanalys från Eurofins**
 • Tillval:
  + Granulerat Vätmedel
  + Luftning

* Pris gäller för gräsytor upp till 600 m2 och efter RUT-avdrag. Faktureras efter varje behandling.
För gräsytor större än 600 m2:
Premium, Premium Plus: +400 kr/100 m2
Premium Plus Extra: +775 kr/100 m2

** Jordprovet tas på våren för att på så sätt eventuellt justera kommande gödslingar.

Är du redo för en GräsmatteBoost

Vi har säkrat ett fåtal abonnemang till ett lägre pris. Fyll i formuläret nu innan prishöjningen i mars, för då går priset upp med +25%.

Beställningsformulär


Ovanstående priser gäller för gräsytor upp till 600 kvm och debiteras per tillfälle. För större gräsytor tillkommer en kostnad av 400 kr/100 kvm (Premium, Premium Plus), +775 kr/100 kvm (Premium Plus Extra).

RUT-avdraget är medräknat i priset och faktureras efter varje gödslingstillfälle.

Ovanstående priser gäller för gräsytor upp till 600 kvm. För större gräsytor offereras separat.

RUT-avdraget är medräknat i priset och faktureras efter varje gödslingstillfälle.

Kunduppgifter för leveransadress och fakturering

Används i samband med fakturering och för rutavdraget. 10 dagar netto. Köpvillkor framgår längst ned på sidan.

Kontakta oss om du har frågor!

Hör av dig till Robert eller Tomas på 010-214 61 50 eller skicka ett mail till oss på [email protected] om du har några frågor. Berätta hur vi kan hjälpa dig!

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågor vi brukar få om GräsmatteBoost

Vi rekommenderar något av Premium Plus eller Premium Plus Extra samt 1-2 luftningar av gräsmattan. Dessa två paket ger en enormt fin gräsmatta.

Alla produkter som omnämns här på sidan ingår i servicen GräsmatteBoosten, se innehållsförteckningen.

Vi lägger ut ett 0,5 cm tjockt jordlager med K-dress. Det skyddar gräsfröna från att bli fågelmat och gör att gräset gror i större utsträckning än om de läggs direkt på marken.