Energy Boost till gräsmattan

Energy Boost till gräsmattan

Energy Boost till gräsmattan - gräsmattegödsel

I Stockholm och Uppsala kan vi erbjuda Energy Boost till gräsmattan som är den bästa gräsmattegödslingen du kan ge din gräsmatta. För att hålla en gräsmatta sprakande grön hela växtsäsongen behöver den mycket näring, mineraler och vatten. Av den anledningen är det viktigt att gödsla gräsmattan regelbundet med gräsmattegödsel minst fyra gånger per växtsäsong.

Innan vi renoverar en gräsmatta för våra kunders räkning så applicerar vi alltid en Energy Boost till gräsmattan. Mixen på Energy Boosten beror på vilken tid på säsongen som vi utför renoveringen av gräsmattan. Genom att lägga ut Energy Boost till gräsmattan innan renoveringen stärks gräset inför det tuffa ingreppet som renoveringen innebär samt för att uppnå en snabb återhämtning av gräsmattan.

Gödsla gräsmattan fyra gånger under växtsäsongen. Första gödslingen lägger du ut så fort som gräset börjar växa vilket hjälper gräset att komma igång med tillväxten. 

Den näringskrävande gräsmattan behöver sedan två stärkande gödslingar under sommaren vilket håller gräset frisk och stark. Växtsäsongen avslutas med en sista höstgödsling innan vintern. Höstgödslingen stärker gräset för slitage och vinterskador samt gör att gräsmattan kommer igång snabbare senare på våren. 

Gödselschema för gräsmattor

Gödslingschema av gräsmattegödsel

Energy Boost till gräsmattan

Om önskar hålla gräsmattan lika fin som en golfgreen är det viktigt att man gödslar och stödsår den regelbundet. Det gör att man kan hålla gräsmattan sprakande grön, motståndskraftig mot sjukdomar, tät och frodig. För den absolut kräsna gräsmattenörden har vi ett exklusivt vårdprogram till din gräsmatta som går under begreppet Energy Boost till gräsmattan framtagen i ett unikt samarbete tillsammans med vår leverantör av flytande gödsel.

Energy Boost till gräsmattan är anpassad till vilken tid på växtsäsongen som den sprids ut. Gräsmattecocktailen innehåller en väl avvägd blandning av flytande gödsel full med mineraler och viktig näring som gräset behöver. Du kan välja något av följande program eller ett helt komplett program med fyra behandlingar som varar över hela växtsäsongen.

Med Energy Boost till gräsmattan skapar du en gräsmatta som gör dina grannar gröna av avund.

Spridarvagn för flytande gödsel

Energy Boost vårcocktail

Genom att applicera Energy Boost vårcocktail ger du din gräsmatta en bra start på våren. Gräsmattecocktailen är sammansatt av viktiga mineraler och näringsämnen som snabbt får igång gräsmattans växtlighet och göra den motståndskraftig. Tänk på att gräsmattor är extra känsliga under våren och mer mottaglig för sjukdomar så av den anledningen är det extra viktigt med vårgödslingen.

Innehåll Energy Boost vårcocktail

Gödslad gräsmatta med gräsmattegödsel
Bilder på samma gräsmatta med 18 dagars mellanrum efter vårgödsling (bild Robert gräsmatta april/maj)

Energy Boost sommarcocktail

En gräsmatta behöver mycket näring och det är viktigt att man gödslar regelbundet. Med Energy Boost sommarcocktail håller du gräsmattan frisk och sprakande grön under hela sommaren. Rätt gödslad och stödsådd gräsmatta gör att gräset trycker undan ogräset och därmed får gräset ett övertag. Vår sommarcocktail tar din gräsmatta till en helt annan nivå än vad många av dina grannar kan ens drömma om.

Innehåll Energy Boost sommarcocktail

Gödslad gräsmatta
Bild tagen på Roberts sommargödslad gräsmatta i mitten av augusti

Energy Boost höstcocktail

En gräsmatta är som allra känsligast under vintersäsongen i och med det är den sista gödslingen viktig. Förutom att gräset stärks inför slitage och vinterskador så ger höstgödslingen också en bra start innan nästa växtsäsong drar igång. Med Energy Boost höstcocktail ger du din gräsmatta alla mineraler och näringsämnen som stärker din gräsmatta inför en tuff vinter. 

Innehåll Energy Boost höstcocktail

Gödsla gräsmattan inför hösten
Bild på Roberts gräsmatta innan höstgödslingen slutet av september

Prislista

För endast 4,15 kr/m2 får du din gräsmatta gödslad med flytande gräsmattegödsel, vätmedel och viktiga mineraler som din gräsmatta behöver. Vid varje tillfälle så målar vi gräsmattan grön. Det gör att gräsmattan ser alltid frisk och fräsch ut.

Nedanstående priser är för en 600 kvm stor gräsmatta och är vår minimumtaxa. Begär offert för din gräsyta.

Boka ett fritt hembesök

Du bokar snabbt och enkelt en tid i vårt bokningssytem.