Klipphöjdsinställning av Robomow RC

Här visar jag hur du enkelt justerar klipphöjdsinställning Robomow RC. Den här sommaren 2018 har det varit extremt torrt och varmt. På sina håll har det inte regnat på flera månader. Har det regnat så har det inte varit många droppar från himlen, och det har inte räckt för att hålla gräsmattan sprakande grön.

För att hjälpa gräset att behålla lite vätska så behöver grässtråna vara längre. I annat fall torkar gräsmattan lätt ut om gräset klipps kort. I videon berättar jag hur du ställer in klipphöjden på en robotgräsklippare Robomow RC.

Se videon om hur du ställer in klipphöjden på en Robmow RC

Högre klipphöjd

Efter en gräsmatterenovering eller vid en nysådd gräsmatta vill du ha en högre klipphöjd på gräsklipparen. Börja med högsta klipphöjd och ställ ned klipphöjden successivt efter några dagar när gräsklipparen har tagit sig igenom alla gräsytor.

Några enkla steg för att ställa in klipphöjden

  • Lyft upp framsidan av gräsklipparen
  • Vrid vredet medan du trycker det nedåt
  • För att öka klipphöjden vrider du moturs
  • För att sänka klipphöjden vrider du medurs
  • Klipphöjden visas på gräsklipparens sida


Användarmanual Robomow RC


Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

Boka ett fritt hembesök

Du bokar snabbt och enkelt en tid i vårt bokningssytem.