Pris stubbfräsning av stubbar-häckar-buskar

Published by Robert on

Pris stubbfräsning - vad kostar stubbfräsningen?

Pris för stubbfräsning av stubbar, häckar och buskar påverkas av flera saker. Vad stubbfräsningen kommer att kosta baseras flera olika parametrar. Här på sidan har vi samlat information om vilka faktorer och omständigheter som vi tar hänsyn till när vi sätter vårt priset på stubbfräsningen. Om det är enkelt att bli av med stubbarna så ger det ett lägre pris medans försvårade omständigheter gör att priset blir högre.

Mycket av det som ska tas bort av stubben och rötterna ligger dolt under marken vilket innebär att det slutliga priset kan komma att behöva justeras. Det kan exempelvis vara saker som stenig mark och stenklippor som kan av den orsaken göra arbetet svårare och som då påverkar priset för stubbfräsningen.

Stubbfräsning i Stockholm
Ola Lindqvist
Ola Lindqvist
14:37 17 Aug 22
Installation av robotklippare och stubbfräsning. Mycket bra kommunikation, snabbt och effektivt arbete på plats.
Björn Melin
Björn Melin
07:46 11 Aug 22
Utmärkt
Maria Röstberg
Maria Röstberg
20:31 26 May 22
Stort tack till fantastiska Robert på Trädgårdsmart som hjälpte oss med vår robotgräsklippare. Han tipsade oss om... lösningar och var behjälplig både över telefon och mail. Vi kommer definitivt vända oss hit igen!Hälsar/Maria och Samuelläs mer
Bengt Östlind
Bengt Östlind
05:51 10 May 22
Allt har fungerat utmärkt!
Andreas Jacobson
Andreas Jacobson
12:12 26 Aug 21
Bra och snabb service
Susanne Nilsson
Susanne Nilsson
18:38 25 May 21
Inte att rekommendera. Vi bokade en tid på deras fina hemsida men helt plötsligt avbokas mötet och ingen hör av sig... från företaget. Dåligt!läs mer
Peter Marcus
Peter Marcus
12:30 19 Nov 20
Jag tog kontakt med TrädgårdsSmart för att renovera min gräsmatta. I gräsmattan sticker det upp toppar av fyra stora... stenar vilka måste bort före renoveringen. Robert på TrädgårdsSmart var här och tittade på dessa stenar och sa, att han kan spräcka bort dem så de hamnar under jord. På avtalad tid dyker Robert upp med rätt utrustning och borrar hål för att spräcka stenarna med stenkilar. Jag kan bara konstatera att jag är mycket nöjd med kontakten och kommunikationen med Robert och naturligtvis med resultatet att stenarna inte kommer att sticka upp i gräsmattan och försvåra gräsklippningen framöver. Nästa steg är att TrädgårdsSmart genomför renoveringen av gräsmattan.läs mer
Luka Crnkovic-Friis
Luka Crnkovic-Friis
18:22 22 Sep 20
Tack till Robert & team för en jättebra gräsmatterenovering. Det är en helt annorlunda gräsmatta nu!
Jens Ehrs
Jens Ehrs
04:55 18 Aug 20
Trädgårdssmart löste problemet med min RoboMow förstklassigt. De hade med sig alla tänkbara reservdelar så de kunde... undersöka vad som var fel med uteslutningsmetoden.Rekommenderas!läs mer
Göran Carlson
Göran Carlson
16:06 08 Jul 20
Vår nya robotgräsklippare fungerade inte till en början. Tack vare mycket god service av Robert Hammar är jag nu... väldigt nöjd och har en välfungerande Robolinho och en fin gräsmatta.läs mer
Thomas Hagberg
Thomas Hagberg
18:48 24 Aug 19
Plötsligt så slutade min Husqvarna 430x att fungera, hade hjälp av ”experter” samt elektriker och med min egen... erfarenhet av kabelbrott så gick vi bet. Javisst hade vi haft ett rejält åskväder dagen innan men ingen framgång i felsökning. Fick tips att kontakta Robert vilket jag gjorde. Robert kunde snabbt konstatera att åskan bränt hela slingan. Robert fick i uppdrag att lägga en ny med kraftigare kabel och utförde detta till full belåtelse. Dessutom så har Robert kommit på en smartare lösning vilket innebär att jag inte behöver släpa roboten mellan huvudyta och biyta.All heder åt Trädgårdsmart samt speciellt till Robert.läs mer
Nästa recension
js_loader

Innehållsförteckning

Varför anlita oss för stubbfräsning?

Stubbfräsning är det enklaste och det mest ekonomiska sättet för dig att bli av med dina stubbar. Kostnaden för vår stubbfräsning ligger i nivå med, och många gånger billigare än, vad det skulle kosta för dig att hyra in en stubbfräs för att göra arbetet själv. Av den anledningen är det därför smartare att anlita oss om du vill bli av med stubbar, häck och buskar.

Skulle du hellre vilja ta bort dina stubbar på egen hand så ta dig en tankeställare. Det brukar oftast sluta med att vi blir kontaktade för att slutföra stubborttagningen eftersom arbetet har varit allt för mödosamt. Är det en stor stubbe som ska tas bort så tar arbetet flera dagar att utföra om du gör det för hand. 

Beräkningsunderlag: pris stubbfräsning

De som anlitar oss för att ta bort stubbar med stubbfräsning är privatpersoner som är berättigade till rutavdrag, bostadsrättsföreningar, församlingar, företag, golfklubbar, skidanläggningar och kommuner. När vi lämnar affärsförslag på vår stubbfräsning så är priset baserat på olika parametrar som du kan läsa om här nedan.

Stubbens diameter

Vi fräser inte bara toppen av stubben utan hela stubben och dess rotsystem. Det gör att hela stubbens diameter inklusive rotben tas med i prisberäkningen. I standardpriset för stubbfräsningen ingår stubbfräsning upp till 70 cm i diameter och ett pristillägg tillkommer för bredare stubbar.

Mätbredd på stubbar för prissättning av stubbfräsningen_
För prissättning för stubbfräsningen mät vid rotbenet.

Häckens längd

Vi fräser bort häckens rötter till ett fast löpmeterpris. Fräsdjupet är ca 10 centimeter vilket är fullt tillräckligt om du ska så nytt gräs. Efter vår häckfräsning så kan du jämna av marken med hjälp av en dressraka.

Häckfräsning med häckborttagning

Står häcken kvar så kan vi hjälpa dig med att såga ned häcken åt dig med vår röjsåg. Sedan fräser vi bort stubbar och rötter efter borttagningen av häcken. Det gör att du blir av med häcken utan att behöva gräva.

Fräsdjup för stubbfräsningen

Oftast brukar det vara fullt tillräckligt med att vi fräser ned stubben tio centimeter under marknivån. Det innebär att det finns tillräckligt med utrymme för att fylla igen och jämna av ytan med dressjord för sedan så nytt gräs.

För djupfräsning ned till vad vår stubbfräs klarar av på c:a 35 centimeter så tillkommer det en extra avgift.

Fräsning av större rotsystem

Det pris som anges i våra affärsförslag baserar sig på angiven diameter. I vissa fall kan det bli att vi behöver fräsa mer än vad som var överenskommet. Det beror på att rötter har legat dolda strax under markytan och uppenbarar sig i samband med stubbfräsningen. På grund av detta tas en extra avgift ut.

Antalet stubbar som ska stubbfräsas

Ett större antal stubbar som ska stubbfräsas på ett och samma ställe lämnar vi en offert på hela arbetet. Det innebär att du får ett lägre pris på efterföljande stubbar som ska stubbfräsas utöver den första stubben.

Stenig mark vid stubbfräsningen

Stenklippor, stenig mark, husgrunder och betongfundamenten är en risk och kan skada vår stubbfräs, vilket påverkar priset. Det extra arbetet som uppkommer gör att det även kan bli nödvändigt att gräva ur runt stubben eller bända bort stenar för att kunna fräsa stubben vilket också påverkar det slutliga priset.

Vad kostar stubbfräsningen - pris stubbfräsning
Svårtillgänglig stubbe intill husfasad och brunn.

Stubbfräsning Stockholm och Uppsala

Vi tar bort stubbar, häckar och buskar med vår stubbfräs i Stockholm och Uppsala med kringliggande orter. Kontakta oss för en offert på stubbfräsning i Stockholm och Uppsala så hjälper vi dig med stubbborttagningen.

Anlita oss för professionell hjälp med att få bort stubbarna i din trädgård. Boka en tid redan idag på en dag som passar dig bäst. Vi bekräftar din bokning kort därefter.

Frågor och svar

Kontakta oss om du inte får svar på dina frågor här nedan.

Angivna priser är inklusive moms och efter rutavdrag.

Bredden på stubben mäts för själva fräsbredden, vilket innebär att diametern för stubben blir inklusive rotben.

Vi fräser 10 cm under marknivån om inget annat är överenskommet. Det gör räcker för att täcka över hålet och så nytt gräs. 

Vi hyr inte ut stubbfräsen då inte vår företagsförsäkring täcker uthyrning av utrustning.

Det finns ingen begränsning på hur många stubbar vi kan fräsa. Blir det fler stubbar så är vi fler professionella stubbfräsare på arbetet.

Du får alltid ett prisförslag på stubbfräsningen innan arbetet påbörjas.

Du får alltid ett prisförslag på stubbfräsningen innan arbetet påbörjas.

Läs mer om stubbfräsning

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än så länge! Snälla var den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart...

Följ oss på sociala medier!

Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget?


Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.