RoboMagnet som plockar upp vassa metallföremål

Published by Robert on

RoboMagnet håller gräsmattan ren från vassa metallbitar

RoboMagnet - metallplockaren av vassa föremål

Har inte tanken slagit dig vart delarna av det brutna vassa knivbladet till robotgräsklipparen tog vägen? Spiken eller skruven som du tappade när du snickrade på din altan fann du den i gräset? Det är väldigt lätt hänt att spik, skruv eller andra vassa metallföremål hamnar i gräsmattan. Det upptäcker man tyvärr inte innan man har trampat på det vassa föremålet.

RoboMagnet metallplockaren tillbehör robotgräsklippare
RoboMagnet håller gräsmattan ren från vassa metallbitar
Var rätt om bara fötter och tassar!

Svensk uppfinning

RoboMagnet är en ny svensk uppfinning som fästs enkelt på en robogräsklippare. Robomagnet är en superstark magnet och ett nytt smart tillbehör till en robotgräsklippare. Magneten låter robotgräsklipparen städa gräsmattan fri från vassa föremål under tiden som den klipper gräset. 

Den starka magneten plockar upp alla typer av metallföremål som ligger dolda i en gräsmatta som skulle skada små fötter eller tassar. Den monteras enkelt på robotklipparen och passar alla fabrikat på marknaden.

Automatisk metallsamlare

Magneten installeras bak eller fram på robotgräsklipparen beroende på hur roboten dockar in på laddstationen och där den passar bäst. Magnetremmen ska inte vara till hinder för robotens batteriladdning i basstationen. Remmen placeras fram på robotklippare om den backar in till laddstationen exempelvis Gardena. På Robomow robotgräsklippare som backar ut ur basstationen placeras robotmagnet bak på gräsklipparen.

När den starka magneten hänger ned från robotklipparen plockar den automatiskt upp alla typer av magnetiska metallobjekt som gömmer sig i gräset. Det är en slitstark konstruktion som tål att magnet släpas runt dagligen på gräsmattan.

Det är ett smart tillbehör till en robotgräsklippare som automatiskt rensar upp gräsmattan från vassa magnetiska föremål. Magnet är lika effektivt som roboten klipper gräset. Det ger en extra trygghet för alla människor och djur som vistas på gräsmattan.

Automatisk

Samlar upp metall under tiden som robotgräsklipparen klipper gräset

Effektiv

Inom ett par dagar har den superstarka magnet samlat upp allt som ligger dolt i gräsmattan

Trygg

RoboMagnet håller gräsytan fri från vassa metallföremål som skulle kunna skada barfotade männniskor och djur

Enkel montering av RoboMagnet

I robetens yttre chassi borras ett 4-5 mm stort hål där magnetens fäste monteras. På fästet som också är en stark magnet fästs Robomagnets rem. Med remmens spänne ställer man in höjden på RoboMagnet till en lagom höjd över gräset.  

Robomagnet på robotgräsklippare Honda Miimo
"Knivarna på robotklippare går sönder, men du anar inte vad mycket annat metallskräp som kunderna fått med sig när de använt RoboMagnet."
"Sam Ljunggren och Niklas Johansson har fått mycket positiv respons från kunder som provat Robomagneten."
”Efter 30 min klippning så hade Robomagnet samlat ihop en handfull skrot”
”Mycket nöjd! Robomagnet hittar förvånansvärt många föremål.”
”Hittills har den funnit rester från nyårsfesten och fjolårets grill. 
Spännande varje dag att se vad som sitter på magneten.”

RoboMagnet

RoboMagnet passar till alla fabrikat av robotgräsklippare
Detta ingår med RoboMagnet:
  • Magnet med rem
  • Fäste
  • Spänne
  • Installationskit
  • Manual

Fler tips på tillbehör till robotgräsklipparen

Bli av med häck utan att gräva med hjälp av häckfräsning

Bli av med en buske utan att gräva

Bli av med en buske utan att gräva Går det verkligen att bli av med en buske utan att gräva? Att få bort en buske själv utan bra verktyg är ett slitgöra jämfört med att

Läs mer »
Skötselschema till gräsmatta

Skötselschema till gräsmatta med skötseltips

Skötselschema till gräsmatta Till våra kunder som har anlitat oss för gräsmatterenovering har vi tagit fram ett skötselschema till gräsmatta. En förklaring till varför vi har tagit fram skötselschemat är för att en gräsmatta behöver

Läs mer »

Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.