Säsongens gödsel- och stödsåddpaket till gräsmattan

Published by Robert on

Säsongens gödsel- och stödsåddpaket

Här har vi det perfekta gödsel- och stödsåddpaket till dina gräsytor. Vi har tagit fram marknadens bästa gräsvårdprodukter till din gräsmatta. Det är samma produkter som världens ledande golfbanor använder sig av. Här får du hela säsongens produkter av gräsmattegödsel, gräsfrön och kalk som ger resultat som du eftersöker.

Innehållsförteckning

Följ vårt skötselschema till gräsmattan

Har du anlitat oss för gräsmatterenovering eller tar du hand om dina gräsytor själv behöver du följa ett skötselschema till gräsmatta med skötseltips. En gräsmatta behöver kontinuerligt fortsatt underhåll. Fortsatt vård och omsorg leder till att gräsmattan förblir och håller sig frisk, grön och tät hela växtsäsongen. Av den orsaken ska du gödsla och stödså gräsmattan flera gånger under växtsäsongen.

Tät och fin gräsmatta med gödsel- och stödsåddpaket
Tät och fin gräsmatta med gödsel- och stödsåddpaket. Bild på Roberts gräsmatta.

Fungerar det?

Du kanske funderar på om det kommer att fungera och varför du behöver gödsla gräsytorna? Av egen erfarenhet så vet jag att det fungerar. Artiklarna jag har på TrädgårdSmarts hemsida bygger helt och hållet på min egen erfarenhet och med de tester jag har gjort på vår gräsmatta. Resultatet ser du i bilden här ovanför. Den näring gräsmattan behöver är makro- och mikronäringsämnen, luft och vatten i mängder.

Färdiga paket som fungerar

Följande paketerbjudande är framtagen utifrån hur jag själv har skött min gräsmatta. I år kommer jag däremot gå över till flytande gödsel för att få en bättre finish. Jag kallar tjänsten för Energy Boost till gräsmattan, och är även tillgänglig för dig som har nördat in dig i gräs.

Gör-det-själv, för dig som gödslar själv

Följande säckar räcker till en 600m2 stor gräsmatta. Alla varor levereras fraktfritt inom Stockholm- och Uppsalaområdet av mig personligen. För andra orter tillkommer kostnader för frakt.

  • Används av världens ledande golfbanor
  • Långtidsverkande gödsel, 6-12 veckor
  • Hög växtkraft och väl avvägda blandningar
  • Gödsla minst tre gånger under säsongen. Vi rekommenderar fyra gödslingar under säsongen för bästa resultat
  • En gräsmatta består av flera generationer av gräs. Det innebär att du måste stödså för att plantera in nya generationer av gräs
  • Sträva efter att ha ett pH-värde mellan 6-7 för bästa näringsupptag 

Vår- och höstgödsel

Höst-och-vårgödsel-TrädgårdSmart
Vår- och höstgödsel - 20 kg till 600 m2

Vår och höst 4-0-14

Det här är ett perfekt höstgödsel som kan användas vid kallare väderlek. Som en följd av detta så fungerar produkten även perfekt under våren.

Gödslet har en väl avvägd blandning av  mangan, järn och kalium som gör den till en idealisk höstprodukt så väl som till försäsongen. 

En hög halt av långsamtverkande järn ger en sprakande grön färg utan att ge överdriven tillväxt. 

Gräsets rotvolym är avgörande hur mycket mangan gräsväxten kan tillgodogöra sig. Av den orsaken är det bra att tillföra mangan som växtnäring speciellt vid kalla och våta perioder. Mangan i gödslet är ett spårämne och ingår i växtens enzymsystem och har en viktig funktion i fotosyntesen.

Sommargödsel

Gödsel mot mossa - TrädgårdSmart
Gödsel mot mossa - 20 kg till 600 m2

Mycket mossa 14-0-4

Denna gödselblandning innehåller en högre halt av järn som hjälper att hålla mossan borta från gräsmattan samtidigt som den ger en vackert grön färg åt gräset. 

De höga nivåerna av kväve ger en ökad tillväxt under hela växtsäsongen.

Blandningen innehåller kalium och är betydelsefull för fotosyntesen samt är viktig för proteiner och stärkelse. Gräset stärks av kalium som också skyddar den mot torka och stress.

En biostimulant är tillsatt som ger en förbättrad stressavlastning och ökad rottäthet.

Gräsmattegödsel-TrädgårdSmart
Gräsmattegödsel - 20 kg till 600 m2

Normal gräsmatta 25-5-10

Gödslet används i normala fall till tee, surrounds, fairway, fotbollsplaner och finns nu tillgänglig för din gräsmatta. Gödslet fungerar förträffligt bra även i kallare temperaturer. 

Produktens unika formula gör att ammonium och ureakväve frigörs tidigt. Det leder till en omedelbar gödningseffekt direkt efter gödslingen. 

Gräsmattegödslet är coatad och på grund av detta frigörs viktiga näringsämnen jämnt under en längre tid. Av den anledningen  ger det också en minskad risk för urlakning av kväve. 

Blandingen innehåller 2% magnesiumoxid (MgO) vilket ger gräset dess gröna färg.

Stödsådd - normal gräsmatta

Gräsfrö Tee - Normal gräsmatta TrädgårdSmart
Gräsfrö Normal gräsmatta - 20 kg till 1,000 m2

TEE Rer

Denna gräsfröblandning etablerar sig snabbt och är slitstarkt gräs. 

Blandningen  innehåller rödsvingels som är den nya generations tetraploida rajgräs med utlöpare. 

Det här är ett gräsfrö av absolut högsta kvalitet som används av proffs och passar utmärkt till tee och för stödsådd.

Stödsådd - skugga och svår jord

Gräsfrö Shadow - Skuggig gräsmatta TrädgårdSmart
Gräsfrö Shadow gräsmatta - 20 kg till 1,000 m2

Gräsfrö Shadow

Gräsfrö Shadow är avsedd för skuggiga och torra partier intill träd, häck- och buskplantering. En blandning med gräsfrön som har ett lägre näringskrav.

Blandningen  innehåller lika delar av fårsvingel och kärrgröe som är tåliga gräsarter. Den trivs även i näringsfattiga och torra platser.

Kalk

Trädgårdskalk
Trädgårdskalk

Kalk till gräsmattan

Behöver du höja markens pH-värde så behöver du strö ut 20 kg kalk per 100m2 för att höja pH-värdet 0,5-enhet. pH-värdet får du fram genom att mäta värdet med en mätare eller genom att lämna in ett jordprov för jordprovsanalys.

Jämna av gräsmattan med en dressraka

Jämna av gräsmattan med en dressraka
Jämna av gräsmattan med en dressraka

Dressraka

Dressraka använder du för att jämna av gräsmattan för att få en plan och fin yta. Använd bra sandrik jord för att fylla igen och jämna av ihåligheter med dressrakan. Perfekt för dig som har en robotgräsklippare.

Finns i tre olika modeller, galvaniserat stål, proffsmodell (vår favorit) och DeLuxe.

Flytande gödsel - Service

I Stockholm och Uppsala kan vi erbjuda Energy Boost till gräsmattan som är den bästa gräsmattegödslingen du kan ge din gräsmatta. För att hålla en gräsmatta sprakande grön hela växtsäsongen behöver den mycket näring, mineraler och vatten. Av den anledningen är det viktigt att gödsla gräsmattan regelbundet med gräsmattegödsel minst fyra gånger per växtsäsong.
Maskin för att sprida ut flytande gödsel
Maskin för att sprida ut flytande gräsmattegödsel.
Droppspridare för jämn spridning av gräsfrön vid renovering av gräsmatta
Droppspridare för jämn spridning av gräsfrön vid renovering av gräsmatta
Gräsmattegödsel och Gräsfrön för stödsådd - TrädgårdSmart

Boka och beställ hem ditt paket

Gör-det-själv:

Välj något av nedanstående alternativ av

Kalk från Hasselfors Garden

Behöver du höja markens pH-värde så behöver du strö ut 20 kg kalk per 100m2 för att höja pH-värdet 0,5-enhet. pH-värdet får du fram genom att mäta värdet med en mätare eller genom att lämna in ett jordprov för jordprovsanalys.

Dressraka

Ja, tack jag vill ha min egen dressraka för att kunna jämna av marken där det behövs. TrädgårdSmart rekommenderar den rostfria proffsmodellen*.

Proffspaketet: Energy Boost till gräsmattan

I år vill jag ta extra hand om min gräsmatta och vill att Robert kontaktar mig för en offert på Energy Boost till gräsmattan.

Jag är intresserad av följande tjänster:

Kunduppgifter för fakturering

Används i samband med fakturering. 10 dagar netto. Köpvillkor se hemsidan, trädgårdsmart.se.

Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

Boka ett fritt hembesök

Du bokar snabbt och enkelt en tid i vårt bokningssytem.