Det enklaste sättet att bli av med sina stubbar i Uppsala och Stockholm är när du anlitar oss för stubbfräsning. Vi tar bort en eller flera stubbar snabbt och enkelt med vår smidiga och kraftfulla stubbfräs. Dessutom får du alltid ett fast pris innan arbetet påbörjas. 

Professionell stubbfräsning

Stubbfräsning för att ta bort stubbar går snabbt och är tryggt för både din hälsa och trädgårdsmiljön. Av den anledningen ska du anlita oss för professionell stubbfräsning. Det blir tryggt för både dig och miljön jämfört med om du skulle göra arbetet själv. Att anlita oss för stubborttagningen innebär att din arbetsinsats blir helt riskfri.

Robert TrädgårdSmart

Stubbfräsning Uppsala och norra Stockholm

Robert hjälper dig med att bli av med dina stubbar med stubbfräsning i Uppsala och Stockholm. Notera att under högsäsong kan det vara väldigt svårt att få tag på Robert. Av den anledningen så ska du boka en tid direkt. 

Innan arbetet påbörjas kommer du att få ett fast pris för borttagningen av stubbarna. På så sätt behöver du inte oroa dig för oväntade extra kostnader.

Telefon: 010-214 61 50

E-post: [email protected]

Innehållsförteckning

Stubbfräsning i Stockholm för att ta bort en stubbe- Före
Innan stubbfräsningen av stubben.
Efter stubbfräsningen i Stockholm
Efter stubbfräsningen av stubben.

Varför stubbfräsning?

Stubborttagning med stubbfräsning är det snabbaste och smidigaste sättet att bli av med stubbar jämfört med om du skulle göra arbetet själv, eller om du skulle låta någon annan gräva bort stubben.

- Bortgrävd stubbe skadar marken

Att gräva bort en stubbe eller ta bort den för hand ger ett större avtryck och skadar marken mer än om stubborttagninen sker med en stubbfräs. Det beror på att någon måste gräva ur runtomkring stubben för att kunna såga bort stubben från rotklumpen. Däremot lämnar stubbfräsningen bra mycket mindre avtryck på mark och kringliggande omgivning.

- Stubbfräsning är miljövänligt

Genom att ta bort oönskade stubbar från fällda träd med en hydraulisk stubbfräs får du träflis som en restprodukt. Träflisen kan du sedan med fördel återanvända som marktäckare i rabatter eller under buskar för att hålla ogräset borta och bevara fukten i marken. Med stubbfräsning blir du av med dina stubbar helt utan användning av onödiga kemikalier som annars skulle kunna förstöra den biologiska mångfalden.

- Kostnadseffektivt med rutavdrag

När du anlitar oss för att ta bort dina stubbar får du mer tid över och sparar pengar än om du skulle försöka få bort stubbarna på egen hand. Enligt skatteverkets regler för rutavdrag på trädgårdsarbete kan avdrag göras på hela arbetskostnaden för stubbfräsningen av stubbar, rötter, häckar, och buskar. Det resulterar till att priset för stubbfräsningen blir 50% lägre på arbetskostnaden.

Stubbe innan stubbfräsning
Att ta bort en stubbe med stubbfräsning går snabbt.

Var stubbfräser vi?

Vi utför stubbfräsning i Stockholm och Uppsala med kringliggande orter. Robert har alltid med sig sin rejäla Bandit stubbfräs på sina arbeten i nedanstående orter.

Stubbfräsning i Uppsala:

 • Uppsala
 • Storvreta
 • Björklinge
 • Bälinge
 • Lövstalöt
 • Almunge
 • Sävja
 • Vattholma
 • Gamla Uppsala
 • Knivsta
 • Alsike
 • Hallstavik
 • Bålsta
 • Enköping

Stubbfräsning i Stockholm:

 • Solna
 • Järfälla
 • Sollentuna
 • Täby
 • Lidingö
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Österåker
 • Sundbyberg
 • Danderyd
 • Vallentuna
 • Upplands-Bro
 • Norrtälje
 • Vaxholm

Du är välkommen att boka en helt kostnadsfri stubbesiktning för en offert eller en tid för att få dina stubbar borttagna. Oavsett vilket besökstyp du bokar så har vi oftast stubbfräsen med oss i våra bilar. Det innebär att du kan snabbt bli av med stubbarna om du accepterar vårt anbud på plats.

Stubborttagning med stubbfräsning i Stockholm Uppsala
Borttagning av stubbe i Flottsbro friluftsområde, Huddinge Stockholm.

Att anlita professionell stubbfräsare

Det mest skonsammaste sättet för att bli av med en trädstubbe i trädgården är när du anlitar oss för ta bort trädrötter och stubbar med vår stubbfräs.

Maskinen vi använder är både smidig och kompakt vilket gör att den tar sig lätt fram nästan var som helst. När vi fräser en stubbe med vår maskin så fräser stubbfräsen enkelt ned veden till träflis.

Träflisen kan du senare återanvända som fyllnadsmaterial i gropen som blir kvar efter stubbfräsningen, marktäckare i rabatter eller för kompostering.

Pris för stubbfräsning

Det är flera faktorer som avgör priset för stubbfräsningen. Bredd, höjd och träslag är grundläggande saker som sätter priset för arbetet.

Vårt grundpris är baserat på att stubbens diameter är max 70 centimeter bred, inklusive rotben, stubbens höjd är max 30 centimeter, och att fräsdjupet blir cirka 10 cm ner under marknivån för gran- och tallstubbar. Är stubben bredare, högre eller av annat träslag bidrar det till ett högre pris för borttagning av stubben

Om det är en häck som ska tas bort kan det tillkomma en kostnad för nedtagning av häcken med röjsåg. Detsamma gäller även vid borttagning av en buske. Vad stubbfräsningen kostar i slutändan får du alltid reda på innan arbetet påbörjas.

Stubbfräs för att ta bort stubbar
Stubbfräsning för att avlägsna stubbar blir enkelt med vår självgående stubbfräs.

Prislista

 Vi lämnar alltid en muntlig eller skriftlig prisoffert för borttagningen av stubbarna innan arbetet påbörjas. Angivna priser är efter rutavdrag på arbetskostnaden.

 • Framkörning 650 kr

  Framkörning och maskinkostnad

 • Första stubben 1,300 kr

  Max 70 cm bred inklusive rotben.
  Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej.

 • Bredare stubbar > 70 cm 120 kr/dm

  När stubbens diameter inkl. rotben överstiger 70 cm.

 • Övriga stubbar Från 300 kr

  Prisbilden varierar utifrån stubbens bredd.

Låt ett proffs sköta stubbortagningen

Sammanfattningsvis är det säkrare, tryggare och miljövänligare för dig att hyra in oss för att fräsa bort dina stubbar. Dessutom sparar du både pengar och tid när du får dina stubbar bortfrästa av oss jämfört om du skulle hyra en stubbfräs och försöka göra arbetet själv. Det beror på att vi har all den utrustning och erfarenheten som krävs för att få arbetet utfört .

Du kan känna dig trygg när du anlitar TrädgårdSmart för borttagning av dina trädstubbar. Vi är godkända för F-skatt och vi har företags- och ansvarsförsäkring.

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågor vi brukar få om stubborttagning.

Vi har kraftfulla stubbfräsare som vi använder när vi flisar bort stubbar och rötter vilket gör att arbetet går ganska fort. Färskt virke, storlek på stubben, trädslag och markunderlag är faktorer som avgör hur tidsödande arbetet kan bli.

Om hela stubbens rotsystem skall avlägsnas kostar det alltid mer. Oftast är det inte nödvändigt om inte ett nytt träd eller buskar ska planteras på samma plats.

Klippig och stenig mark är en risk och kan skada vår stubbfräs vilket gör att priset går upp. Det kan också bli nödvändigt att gräva ur runt stubben för att kunna ta bort stenar som annars kan skada maskinen.

När stubben är borta från trädgården är det dags att täcka hålet efter stubbortagningen eller plantera någonting nytt i gropen.

Träflisen kan med fördel blandas upp med ny näringsrik jord vid grässådd. Jämna till sist av marken med en dressraka vilket gör att ytskiktet blir jämnt och fint.

Överliven träflis använder du senare som marktäckare i rabatter, häckar och buskar. Det gör att ogräs hålls borta och fukten i marken hålls kvar längre.

Läs mer om stubbfräsning

Varför du ska ta bort stubben

Varför du ska ta bort stubben?

Det finns flera anledningar till varför du ska ta bort stubben från din trädgård. Många trädgårdsentusiaster tycker att stubben blir ett väldigt trevligt inslag i sin trädgård men faktum är att stubben gör mer skada en nytta. Av den orsaken bör du få bort det mesta av trädstubben som sticker

Läs mer »
Bli av med en buske

Bli av med en häck utan att gräva

Bli av med en häck utan att gräva är möjligt om det görs med hjälp av en stubbfräs. På en och samma dag kan du få häcken borttagen och en ny häck nyplanterad. Bli av med en häck utan att gräva Går det verkligen bli av med en häck utan

Läs mer »
Stubbfräsning i Stockholm

Pris stubbfräsning av stubbar-häckar-buskar

Pris stubbfräsning – vad kostar stubbfräsningen? Pris för stubbfräsning av stubbar, häckar och buskar påverkas av flera saker. Vad stubbfräsningen kommer att kosta baseras flera olika parametrar. Här på sidan har vi samlat information om vilka faktorer och omständigheter som vi tar hänsyn till när vi sätter vårt priset på

Läs mer »

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.