Installation av robotgräsklippare

Installation av robotgräsklippare

Vill du ha hjälp med installation av robotgräsklipparen? Våra professionella experter hjälper dig med installationen av en ny självgående robotgräsklippare oavsett fabrikat. Vi installerar din nya robotgräsklippare snabbt, smidigt och enkelt och redan samma dag kommer du igång med klippningen av din gräsmatta.

Vår motordrivna kabelnedläggare används vid installation av robotgräsklippare. Gränskabeln får du ned en bit i marken på c:a 5cm djup, vilket minskar risken för kabelavbrott.

När gränskabeln är dragen kopplar vi in laddstationen och säkerställer att roboten är rätt installerad och finner sig tillrätta i gräsmattans klippområde.

Givetvis kan du installera din robotgräsklippare helt själv. Vi hjälper dig med råd och tips när du köper din Robomow robotgräsklippare hos TrädgårdSmart.

  • När du låter en expert utföra installationen har du också en garanti på rätt utfört arbete
Installation av robotgräsklippare Uppsala, Stockholm och Göteborgsområdet
Professionell installation av robotgräslippare

Pris

Prisexempel, installation av robotgräsklippare i en liten trädgård upp till 500 kvm gräsområde

3 495 kr
  • Installation av laddstation (eluttag, 220 V 5-10 meter, ska finnas på plats innan)
  • Installation av den begränsningskabel som följer med roboten (tillkommande kabel mot pristillägg)
  • Test, kalibrering och demonstration av din robot
  • Priset gäller för installationer av robotgräsklippare inom Uppsala, Stockholm och Göteborgsområdet
  • Övriga orter Kontakta oss för kostnadsförslag!

Gör det här innan installation av robotgräsklippare

  • Se till att gräsmattan är nyklippt
  • Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen
  • Se till att det finns ett jordat eluttag (220 V) tillgängligt 5-10m
  • Stenläggningar måste du som kund själv lyfta bort innan, alternativt debiterar vi extra för arbetet (Dvs. Om du vill att din robot skall passera över stenlagd yta)

Fakta basinstallation

En basinstallation av robotgräsklippare innebär att vi installerar din robotgräsklippare med det material som ingår i köpet. Med hjälp av en kabelnedläggningsmaskin fräser installatören ner begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Där eventuella rötter, buskar, stenar och blommor som står i vägen spikas kabeln fast med märlor uppe på gräsmattan.

Efter cirka två till fyra veckor döljs både märlorna och kabeln av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft. Installationen sker enligt de rekommenderade mått och anvisningar som framkommer i instruktionsboken för just din robotgräsklippare.

Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör installatören vissa justeringar av de här måtten. Ibland kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Trädgårdens förutsättningar kan också betyda att det behövs mer kabel än vad som ingår vid köpet. Du som kund betalar då för extra kabel, kopplingar och arbetskostnad. Om du är hemma när vi installerar gör installatören inställningar på robotgräsklipparen efter dina önskemål. Är du inte hemma görs en inställning anpassad efter hur din trädgård ser ut, och utifrån vad vi har kommit överens om.

Boka installation!

Har du redan köpt en robotgräsklippare bokar du enkelt en tid i TrädgårdSmats bokningskalender.
BOKA