Vinterladdning av Robomow robotgräsklippare

Published by Robert on

Vinterladdning av Robomow robotgräsklippare

Vinterladdning av Robomow

Under vinter behöver du vinterladda din Robomow robotgräsklippare. När gräset slutar växa på hösten och innan vintern ska du ladda roboten fullt innan vinterförvaringen. Först ska den rengöras och förvaras inomhus. Jag brukar kolla in SMHI’s prognos för att se när tiden är lämplig.

Förvaringen av Robomow ska vara i en torr miljö med en temperatur på över +5º. För att kunna ladda robotens batteri måste Robmow bas- och laddstation följa med roboten till sin vinterförvaring.

Varför vinterladda din Robomow

Batteriets livslängd

Vinterladdning inomhus

Checklista

Vinterladdning av Robomow robotgräsklippare

Varför vinterladdning av Robomow

Har du laddat batteriet fullt innan vinterförvaringen och under vintersäsongen så är det lättare att komma igång med klippningen på våren. Ett tomt batteri gör att laddningen blir svårstartad.

Om laddningen inte kommer igång prova med följande tricks.

 1. Låt roboten stå i laddstationen avslagen ”OFF” i ett dygn
 2. Slå på säkerhetsbrytaren till ”ON” på roboten och fortsätt med laddningen
 3. När roboten är inkopplad och fulladdad så kommer den att köra igång som vanligt, om den är inkopplad till kantkabeln.

Batteriets livslängd

Batteriet är underhållsfritt, men har en begränsad livslängd på upp till 4 år eller i vissa fall längre. Livslängden på batteriet är beroende av längden på säsongen och hur många timmar Robomow används. Vi rekommenderar därför att man ändrar klippfrekvensen, intervall, när gräset växer långsammare. Detta kommer att hjälpa till att förlänga både livslängden på både klippare och batteriet.

 1. Ladda batteriet helt fullt i basstationen tills batteriindikatorn lyser konstant grönt
  Observera att säkerhetsbrytaren ska vara på ”ON” under laddning.
 2. Stäng av säkerhetsbrytaren till ”OFF” och lagra klipparen i rumstemperatur
 3. Ladda batteriet var tredje månad tills batterilampan visar att den är fulladdat

Ladda alltid klipparen i horisontellt läge!

Vinterladdning inomhus

Innan du tar in din Robomow för vinterförvaring ska du ladda roboten fullt. Både basstationen och robotgräsklipparenen måste följas åt till vinterförvaringen. Av säkerhetsskäl kan inte roboten laddas om den inte är i sin laddstation. Det är därför du inte kan låta basstationen ligga kvar på marken. Glöm inte transformatorn! Notera att robotens säkerhetsbrytare måste vara påslagen ”ON” för att batteriet ska laddas.

Ladda roboten var tredje månad och mellan laddningarna ställer du säkerhetsbrytaren till ”OFF”.

 1. Ladda roboten fullt påslagen ”ON”
 2. Vinterladdningen av Robomow ska alltid ske horisontellt
 3. Dra ut roboten från underhållsladdningen
 4. Slå av robotens säkerhetsbrytare till ”OFF”. Ta ut säkringen på RS-modellen
 5. Upprepa proceduren var 3:e månad
 6. Se till att du har fräscha knivblad innan nästa säsong börjar

Du behöver inte ta bort laddstationen om du lämnar in din Robomow till TrädgårdSmart för vinterförvaring. Vi vinterladdar din Robomow åt dig i våra laddstationer.

Checklista vinterladdning av Robomow robotgräsklippare

Hämta hem din checklista!

Plocka hem din checklista inför vinterförvaringen. Du får en lista på vad du bör tänka på under vinterförvaringen av din Robomow. Med checklistan följer det med en manual för vinterladdningen av Robomow just din modell.

Det enda du behöver göra är att fylla i din epostadress här nedan. När du har skickat in dina uppgifter får du vår checklista på mailen.

Fortsättningsvis kommer vi att tipsa dig om fler goda råd som förlänger din livslängd på din Robomow. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.

När du har skickat dina kontaktuppgifter till oss kommer du att få ett mail med instruktioner om vinterladdning av din Robomow robotgräsklippare. Vi kommer framöver hålla dig uppdaterad med nyheter. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.

Robert

Robert är ägare och grundare av TrädgårdSmart i Sverige. Du finner mig och min familj i Bälinge som är en förort till Uppsala. Här bor vi en villa med en trädgård på ca 400 kvm, och här har vi en robotgräsklippare som sköter gräsklippningen. Gräsmattan gödslas 4 gånger per år och jag försöker stödså den lika ofta med nytt gräs. Det för att ständigt föryngra gräsmattan, och det har lett till en tät och fin gräsmatta fri från ogräs.

1 Comment

Comments are closed.

Boka ett fritt hembesök

Du bokar snabbt och enkelt en tid i vårt bokningssytem.